Petits-Gris de Namur geflambeerd met pèkèt en gesneden tomaten

Lekkere kip in enkele minuten
keyboard_arrow_leftRecipes

Petits-Gris de Namur geflambeerd met pèkèt en gesneden tomaten

Dient:4 Tijd: 00:20 Vaardigheid:

Onder de menigte van de kleine ambachten van de straten en markten van weleer was de slakkenverkoper een van de zeldzaamste (Recept uit het boek van Yannish Delairesse: “Wanneer het land Luik aan tafel zit”).

  • 48 kleine grijze slakken zonder schelpen
  • 2 grote plakken Ardense ham
  • 4 mooie sjalotten
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 dl verse room
  • 2 stevige tomaten, in blokjes gesneden
  • Peper
  • 1 glas Pèkèt des Houyeux
  • Bak de gehakte sjalotten en de in blokjes gesneden Ardennenham in boter.
  • Voeg de slakken toe, laat het sudderen, voeg peper toe en flambeer met pèkèt.
  • Meng de verse room met het tomatenconcentraat en voeg toe aan de vorige bereiding.
  • Werk het koken af /- 5 minuten en voeg de julienne van de tomaten toe.
  • Dienen als voorgerecht met roggebrood.
Voeg deze recepten ingrediënten toe aan uw mandje. Voeg alle ingrediënten toeshopping_basket