logo-ferme

Welkom bij de Ferme du Vieux Tilleul. We zijn een atypisch familie boerderij uit Henegouwen. Bij ons vindt u:

1.De petits-gris de Namur

2.Oude Groenten

Onze bio hervonden groenten in de herfst en in de loop der seizoenen

3.De hoevewinkel

Lokale producten die we in het licht willen brengen door ze met u te delen

Wij produceren lokaal en verantwoord. Wij leveren allerlei restaurants, groothandels en fijne kruideniers met onze Slakken. Wij wensen onze groenten aan het groot publiek aanbieden. Dit doen we in samenwerking met geëngageerde distributie partners die de producent respecteren. Ten laatste toont onze hoevewinkel de wil om dicht bij de consument te blijven. En als het mogelijk is de mensen opnieuw verbinden met landbouwwereld.

 

De Ferme du Vieux Tilleul sinds 1986

Onze 'best-off' producten

Tag: Add
0 out of 5
0,90
Sale
Tag: Add
0 out of 5
1,00
Tag: Add
0 out of 5
3,40
Tag: Add
0 out of 5
3,40
Tag: Add
0 out of 5
2,50
Tag: Add
0 out of 5
1,90

Onze producten zijn te koop bij:

   Qui sommes-nous

   Een grote en gepassioneerde familie…

   Oorspronkelijk hebben Corine en Marc Flamand De Wulf de boerderij overgenomen in 1986. Ze hebben de traditionele landbouw veranderd door het kweken van slakken en het telen van pompoenen. Corine en Marc hebben ook 4 kinderen in de hoeve grootgebracht. Hélène, Astrid, Alexandre en Guillaume zijn nu volwassen geworden. Alexandre en Guillaume hebben op hun beurt de hoeve overgenomen in 2017. Nieuwe projecten staan op de planning om de vele uitdagingen aan te gaan. Sophie de vriendin van Guillaume neemt ook deel aan de avontuur. Misschien zult u ook Sacha en Mila de kinderen van Alexandre tegenkomen. Ten laatste, Jackie, de bordercollie van de hoeve zal u hartelijk verwelkomen bij inkomen op de cour.

   Onze missie en onze waarden

   In onze hoeve ontwerpen, produceren en verkopen we ongewone eetproducten van kwaliteit en verantwoord voor de BtB en BtC markt. Moed, eenvoudigheid en welwillendheid zijn de waarde die ons kenmerken.

   Moed

   Wij trachten onze ideeën waar te maken zodat ze werkelijk worden en geen intenties. Moed om op treden ondanks de obstakels. Waar de angst, de twijfel, de vermoeidheid of de uitstel ons niet aanzetten tot ondernemen. “Niets is onmogelijk voor hen die willen”

   Eenvoudigheid

   Wij willen toegankelijk en dicht bij mensen blijven. Wij bevoorrechten simpele en authentieke relaties met onze medewerkers. Wij proberen het werk van ons team telkens te vereenvoudigen. Wij werken snel, effectief en doen geen dubbel werk.

   Welwillendheid

   Wij werken om geluk te brengen aan onze klanten en medewerkers. Wij horen hun behoeften adapteren aan verschillende parcours en verzoeken. Bij ons mag je falen zolang er geleert en verbeterd wordt.

   Ons landbouwmodel

   Als we het over ons landbouwmodel hebben, is het vooral Biologisch. Twee jaar geleden hebben we de gok gedaan om al onze gronden te coverten naar biologisch landbouwgrond. Wij telen op grote schaal maar zaaien talrijke soorten en cultuurtypes. Zo hebben we afwisseling in onze producten en behouden we de kwaliteit en biodiversiteit van onze gronden. In Henegouwen bestaat de grond uit klei en silt. Deze combinatie maakt de grond rijk en idéaal voor de smaak en de conservatie van wortelgroenten. Daarom zijn wij daar in gespecialiseerd.

   Uiteindelijk leiden wij ons op om technieken van conservatie landbouw te beheersen. (niet ploegen, direct-seeding,…) Wij durven ook andere oplossingen te testen die respectvol zijn voor de biodiversiteit en het milieu.


   Ons ploeg

   Abonneer u aan onze nieuwsletter

   Om de eerste om op de hoogte te zijn van onze activiteiten op boerderij, beursen of evenementen waaraan we deelnemen en meer, twijfel niet om u te abonneren aan onze newsletter.

   Mand van de maand

   Lors de ce mois vous pourrez découvrir dans votre panier :
   une assiette de 9 escargots en coquilles à la bourguignonne (6€)
   500gr de carottes de couleurs bio (1.20€)
   500 gr de panais bio (1.25€)
   500 gr de patates douces bio (1.70€)
   250 gr de pleurotes bio (3.75€)
   Une bière tombale (2€)
   Une paquet de 500 gr de quinoa bio (3.7€)
   Pour un total de 19,60 €