Hervonden
groenten

Op de boerderij Vieux Tilleul wordt een hele reeks groenten verbouwd in de biologische landbouw

De hoeve heeft zich gespecialiseerd in oude, vergeten of hervonden groenten! Pastinaak, peterseliewortel, aardpeer en veel andere groenten maken deel uit van de rotatie. U kan ze bij ons in de hoeve winkel vinden , of bij onze partners en verdelers.

Ons landbouwmodel

Als we het over ons landbouwmodel hebben, is het vooral Biologisch. Twee jaar geleden hebben we de gok gedaan om al onze gronden te converten naar biologisch landbouwgrond. Wij telen op grote schaal maar zaaien talrijke soorten en kultuurtypes. Zo hebben we afwisseling in onze producten en behouden we de kwaliteit en biodiversiteit van onze gronden. In Henegouwen bestaat de grond uit klei en silt. Deze combinatie maakt de grond rijk en idéaal voor de smaak en de conservatie van wortelgroenten. Daarom zijn wij daar in gespecialiseerd. Uiteindelijk leiden wij ons op om technieken van conservatie landbouw te beheersen. (niet ploegen, direct-seeding,…) Wij durven ook andere oplossingen te testen die respectvol zijn voor de biodiversiteit en het milieu.

Onze voornamelijke producties

Pastinaak
Peterseliewortel
Artisjok van Jeruzalem

Onze producten zijn te koop bij:

   Abonneer u aan onze nieuwsletter

   Om de eerste om op de hoogte te zijn van onze activiteiten op boerderij, beursen of evenementen waaraan we deelnemen en meer, twijfel niet om u te abonneren aan onze newsletter.

   Bestel uw mand van de maand

   Lors de ce mois vous pourrez découvrir dans votre panier :
   une assiette de 9 escargots en coquilles à la bourguignonne (6€)
   500gr de carottes de couleurs bio (1.20€)
   500 gr de panais bio (1.25€)
   500 gr de patates douces bio (1.70€)
   250 gr de pleurotes bio (3.75€)
   Une bière tombale (2€)
   Une paquet de 500 gr de quinoa bio (3.7€)
   Pour un total de 19,60 €